Grote verandering


Toen begin 2020 de Corona-pandemie toesloeg veranderde in één klap de wereld. Zekerheden die we hadden gecreëerd waren weggevaagd, meningen die we hadden moesten we bijstellen en plannen omgooien. 

Uiteindelijk leek Mexico ons voor dit moment om meerdere redenen de juiste keuze om te gaan wonen. En om eerlijk te zijn hebben we geen spijt van onze sprong over de oceaan heen. We voelen ons hier welkom en vrij. De Mexicanen zijn warm, vrolijk en vriendelijk. De kansen in dit land zijn talrijk. En...de zon en blauwe lucht doen een mens ook goed. Voorlopig blijven we dan ook in dit bijzondere land en genieten volop. 

Wie is Barbara?

Mijn reis naar Mexico


Eigenlijk heb ik altijd al een reizend bestaan geleid. Van jongs af aan wilde ik in het toerisme werken en heb ik allerlei banen gehad die mij de kans gaven om de wereld te ontdekken. Op deze manier heb ik enorm veel gezien, gedaan en meegemaakt. Mexico bezocht ik bijna 30  jaar geleden al en gelijk was ik onder de indruk van het land. Wat een interessante historie en schitterende natuur. Maar ook de hartelijke bevolking, het warme klimaat en de blauwe zee grepen mij gelijk aan. 

Ik had toen echter nooit mogen bevroeden dat ik zoveel jaren later met mijn gezin voor een lange tijd naar Mexico zou vertrekken. We hadden wel al enige jaren geleden Nederland achter ons gelaten en waren van plan om in Europa een plek te vinden waar we ons zouden willen settelen. Italië hadden we in gedachten en Spanje stond ook hoog op ons lijstje. 

Barbara aan de Pacific

Waar begin ik?


Natuurlijk hebben we best wel even getwijfeld of we deze stap wel of niet moesten nemen. We hadden onzekerheden en ook wel angsten. Hoe bereisd we ook waren, dit zou een aanzienlijke impact hebben. We voelden dat dit niet zomaar een vakantie of kort reisje zou worden en dat we voorlopig niet terug zouden komen naar Europa. Er waren momenten dat ik hier best met iemand over van gedachten had willen wisselen. Ook had ik pratische vragen die ik met iemand had willen bespreken. Natuurlijk was er aardig wat informatie op internet terug te vinden, maar het was een hele zoektocht om alles op een rijtje te krijgen. Wat moest ik vooraf regelen? Hoe zou het gaan met een visum? Aan welke voorwaarden moesten we voldoen? Waar in Mexico zouden we naar toe gaan? Wat zouden we meenemen? En zo speelde er nog veel meer door mijn hoofd. 
Aangezien ik die hulp niet kon vinden besloot ik zelf om anderen te gaan helpen met al deze beslissingen, voorbereidingen en praktische zaken. 

Graag ondersteun ik diegenen die voor dezelfde keuze staan en dezelfde vragen hebben die ik had door middel van mijn praktijkervaring. Soms moet je net even out-of-the-box denken en andere issues zijn eenvoudig op te lossen. Met mijn website en dienstverlening hoop ik mensen de juiste kant op te wijzen en te inspireren. 

Genieten


Waar geniet ik van in Mexico? Het meeste geniet ik van de natuur en cultuur, zoals van de schitterende zonsondergangen die ik aan aan de zuid-west kust van het land heb meegemaakt. Die fel gloeiende rode bal die in het water zakt en daarna de kleine wolkjes aan de lucht rose en rood kleurt. Maar ook de jungle in Yucatan fascineert, met daarin de overweldigende Maya piramides.   
Naast de natuur en cultuur hebben de Mexicanen echt mijn hart gestolen. Wat een vrolijke en eerlijke mensen heb ik hier meegmaakt. Wat wil een mens nog meer...

Zonsondergang vanaf het strand van Mexico
Persoonlijk emigratieadvies

Mijn werk


Zogezegd zijn we niet op vakantie in Mexico, maar zijn we hier voor onbepaalde tijd neergestreken. Er dient dus gewoon gewerkt te worden! De projecten die ik als ondernemer uitvoer kunnen gelukkig meerendeels online gedaan worden en telefoneren via internet is tegenwoordig ook eenvoudig. Mijn klanten en contacten heb ik nu nog voornamelijk in Nederland, maar mijn netwerk in Mexico is ook al behoorlijk uitgebreid. Het vereist wel wat creativiteit en inzet, echter er liggen hier volop kansen en mogelijkheden. Ik zie de toekomst hier dus zonnig tegemoet!